guestbook 2

dinsdag 25 februari 2014

Nieuwe ramen voor het Onderhuis

In het onderhuis, waar de ingang van het personeel, de keuken en de eetkamer komen, zijn 2 ruimtes, welke elk door middel van 2 zijdeuren en 2 ramen verlicht kunnen worden met buiten licht.
De zijdeuren zitten tegen de achterzijde van het huis aan. In elk vertrek zitten 2 ramen, 1 aan de zijkant en 1 aan de voorkant. De breedte van de ramen komt overeen met de breedte van de ramen in het bovenhuis, maar hebben verder geen versieringen om de ramen heen.
De bijgeleverde raampjes (7 x 7 cm) zijn echter 2 cm minder breed dan het gezaagde gat in het onderhuis. Dit zou opvullen betekenen, maar dan krijg je toch een raar gezicht, omdat het vooraanzicht van het huis (en de ramen) dan natuurlijk veel smaller is dan het bovenhuis. De raampjes kon ik gelukkig wel in het dak plaatsen, zoals de foto laat zien, maar deze vind ik echt niet in het onderhuis passen.

         
 
Daarom nieuwe ramen gekocht van 9,5 x 9,5 cm. Wel net een paar mm groter dan het gat wat gezaagd is, maar met een klein beetje raspen en schuren, moet dit niet zichtbaar verder weggewerkt kunnen worden.

1 opmerking:

  1. Zo, je bent goed bezig, Thea. De kozijnen krijgen mooie kleuren, en je hebt groot gelijk dat je nieuwe ramen hebt gekocht. T moet natuurlijk wel mooi worden; uiteindelijk is het huis toch een blikvanger!

    BeantwoordenVerwijderen